מזל טוב, עומדים להיכנס לדירה במגדל מגורים! מי חותם על מגדל המגורים? מי מקבל את מגדל המגורים מהקבלן?
נכנסים לגור בדירה מרווחת בבניין רב קומות? מגדל מגורים? נבחר ועד שמורכב מ4 -5 דיירים, מורה לספרות, גרפיקאית, מסעדן, סוכן נסיעות והם שחותמים על המערכות המורכבות של כל מגדל המגורים ללא מושג על מה הם חותמים, ללא יועצים טכניים מקצועיים.
ריכוז: משה שמש
מגדלי מגורים למעמד הביניים
פעם זה היה נחלת האלפיון והמיאון העליון כיום מעמד הביניים בישראל עולה גבוהה גבוהה ,גינות מפוארות, חדרי לובי עדכניים עם פינות ישיבה, ספות וכורסאות, מסכי טלוויזיה, מצלמות אבטחה ומערכות זיהוי, מרכזי הערים בכל הערים בישראל עולים לאוויר מגדלי מגורים, תוצאה של התחדשות עירונית .
מגדל מגורים בירושלים, מגדל מגורים באשדוד, מגדל מגורים בפתח תקווה, מגדל מגורים בנתניה, מגדל מגורים בבאר יעקב, בכל שכונה צומחים מגדלי מגורים שהחליפו בניינים של עד 5 קומות, עם מערכות אסטרטגיות שיש להקפיד בתחזוקה מקצועית, מעליות, מערכות כיבוי אש, משאבות מים, מערכות גז, מערכות חשמל, תאורה, גנרטור, חניונים תת קרקעיים ועוד
אין רגולציה, אין אכיפה
האחריות על תחזוקת המגדלים והתקינה צריכה להיאכף ולהיות מנוהלת ע"י הרגולציה , אך כיום אין תקינה ורגולציה בנושא!
לשנות גישה בראש
האם גם הראש השתנה? מועד בית של בניין עד 5 קומות למגדל של 20 קומות ומעלה, מבניין של 20 דיירים ל 100 דיירים ויותר? המציאות מלמדת שלא!
- צריך לשנות גישה ברב קומות מדובר בניהול של קהילה לגובה
- מסכום של 100 ₪ ל 500 עד 1000 ₪ לדמי ניהול חודשיים
- יש קבלנים שמנסים לחסוך בעלויות ולכן אין מערכות גיבוי, או מעלית גיבוי, הכול נבנה לפי התקן ולא יותר מכך
- מי חותם על הבניין ומקבל אותו מהקבלן? נבחרים מספר דיירים כנציגות הבניין, הועד, דיירים שעושים קדנציה של שנתיים, מורה לספרות, גרפיקאית, מסעדן, סוכן נסיעות והם שחותמים על המערכות המורכבות של כל מגדל המגורים ללא מושג על מה הם חותמים.
הסכנה ברורה, תוך עשור יהיו במדינת ישראל מגדלים מוזנחים ומסוכנים
גינות יפות, חדרי לובי מעוצבים עם ספות, נוי, פינות ישיבה, מראות, מערכות מצלמות שמע זיהוי מתקדמות, בשנים האחרונות מרכזי הערים המבוקשות צומחים לגובה, תוצאה של התחדשות עירונית פינוי בינוי, זה מרשים, טוב ויפה אך פצצת זמן מתקתקת ממתינה חשש מההזנחה של מערכות התחזוקה בשל תקציב אחזקה גבוהה, טיפול לא מקצועי המגה מערכות מורכבות, היעדר אכיפה, חוסר ברגולציה בתחום רישיון לחברות אחזקה וניהול למגדלים!
האם גם הראש השתנה? מועד בית של בניין עד 5 קומות למגדל של 20 קומות ומעלה, מבניין של 20 דיירים ל 100 דיירים ויותר? המציאות מלמדת שלא!
- מסכום של 100 ₪ ל 500 עד 1000 ₪ לדמי ניהול חודשיים
- יש קבלנים שמנסים לחסוך בעלויות ולכן אין מערכות גיבוי, או מעלית גיבוי, הכול נבנה לפי התקן ולא יותר מכך
מה לעשות כדי לקבל בניין?
- ליווי של יועצים טכניים, מהנדסים מוסמכים
- ליווי של עורך דין מומחה בתחום
- ליווי של בודק מוסמך לכל מערכת
- אם לא היינו נוהגים בתורה מקצועית וחותמים על הסכם הסירה של המגדל , בחתימה הועד מאשר שקיבל תשתיות ומערכות תקינות לשביעות רצונם
מומחי טאוור צ'ק לשירותכם
איך ניתן לקבל מגדל מגורים?
- שלב א- פגישת היכרות עם הועד הנבחר, נציגות המגדל
- שלב ב- מחקר, לימוד, הבנת יתרונות, חסרונות, חסמים, צרכים העדפות, אופן ניהול, תקציב, הכנסות, הוצאות, וכו' של המגדל
- שלב ג- צוות מומחים מהנדסים במגוון תחומים ו, בודקים את מערכות הבניין מהבסיסיות ועד המורכבות לפני מסירה מהקבלן
- שלב ד- שלב ד- הגשת ספר מקבלים מגדל תוכנית עם מגוון רחב של דו"חות מפורטים מצולמים ומנוסחים באיכות ומקצועיות, תוך משימות, ארגז כלים יישומי לקבלת המגדל והמערכות
- שלב ה- בקרה ופיקוח על הנעשה בדבר ליקויים